fbpx
Search
Close this search box.

4ημερη Εκδρομή Βυζαντινό Πάσχα Καστοριά- Νυμφαίο -Πρέσπες – Μετέωρα

269.00€

Πάσχα  στην Καστοριά !!!!

Μια 4ήμερη οδική εκδρομή για εσάς και την οικογένειά σας που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!

03-06 Μάιου

03/05 ΑΘΗΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αναχώρηση από το κέντρο της Αθήνας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και μεσημεριανό φαγητό στην Καλαμπάκα . Άφιξη στην Καστοριά. Ελεύθερος Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πολή της Καστοριάς. Πρώτη επίσκεψη στο φημισμένο  Σπήλαιο του Δράκου . Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε τυχαία από ντόπιους ,  τη δεκαετία του 1940 όταν και διανοίχτηκε ο παραλίμνιος δρόμος από τον στρατηγό Σουγγαρίδη, στον οποίο αποδόθηκε και το όνομα της παραλίμνιας οδού. Αργότερα (1954) ο Σουηδός εξερευνητής Linberg αφού περιηγήθηκε στο σπήλαιο, ενημέρωσε την τοπική κοινωνία για τον πλούσιο και αξιοθαύμαστο εσωτερικό του διάκοσμο. Προαιρετική ξενάγηση στο εσωτερικό του Σπηλαίου (έξοδα ατομικά ) Σε κοντινή απόσταση θα βρεθούμε στην Παναγία την  Μαυριώτισσα  όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μας που βρίσκεται μια Ανάσα από την Λίμνη της Καστοριάς & φανταστική θεά προς την Λίμνη. Μεταφορά για την παρακολούθηση του Επιτάφιου. Διανυκτέρευση.

04/05 ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ- ΑΓΙΟΣ  ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ  ΠΡΕΣΠΩΝ -ΧΩΡΙΟ των ΨΑΡΑΔΩΝ 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στης Λίμνες Πρέσπες. Ενας υδάτινος παράδεισος. Η ανεκτίμητη αξία της φύσης, τα συννεφιασμένα τοπία, ο ήλιος στις χιονισμένες κορυφές των βουνών, τα δάση οξιάς, οι καλαμιώνες, τα 260 είδη πουλιών, τα 23 είδη ψαριών και τα 1.300 είδη φυτών, οι πελεκάνοι, τα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ιστορικά μνημεία της, τα βοσκοτόπια, η καλλιέργεια των φασολιών και το μωσαϊκό πολιτισμών , καθιστούν την ακριτική περιοχή της Πρέσπας έναν υδροβιότοπο διεθνούς ενδιαφέροντος. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση της περιοχής & επίσκεψη στην νησίδα του Αγ. Αχίλλειου , περπατώντας στην ξύλινη γέφυρα με θεά την λίμνη θα θαυμάσουμε οικήματα ρωμαϊκού & Βυζαντινού ρυθμού. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση & καφέ στα γραφικά μαγαζάκια της περιοχής. Αναχώρηση για το γραφικό χωριό Ψαράδες με την ιδιαίτερη ιστορία. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό & περιήγηση της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , για  ξεκούραση & προετοιμασία για την μεταφορά  για την Ανάσταση. Αναστάσιμο Δειπνό   σε κοσμική ταβέρνα της περιοχής. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

05/05 -ΝΥΜΦΑΙΟ-ΕΝΥΔΡΕΙΟ-ΔΙΣΠΗΛΙΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 Μετά το πρωινό. Αναχώρηση για τον πανέμορφο οικισμό Νυμφαίο , σε υψόμετρο 1350μ. Το παραδοσιακό Κεφαλοχώρι πατρίδα του Νυμφαιώτη ευεργέτη Ιωάννη Ζαν Νίκου (1876-1931) που ίδρυσε την Νίκειος   Σχολή. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση της περιοχής  Επιστροφή  στην πόλη της Καστοριάς. Πασχαλινο  γεύμα συνοδεία Ζωντανής Μουσικής σε κοσμική Ταβέρνα) Επίσκεψη στα φημισμένα γουναράδικα της πόλης και βόλτα στη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Διανυκτέρευση.

  06/05  ΕΝΥΔΡΕΙΟ-ΔΙΣΠΗΛΙΟ ΜΕΤΕΩΡΑ- ΑΘΗΝΑ

Μετά το Πρωινό μας. Αναχώρηση & Επίσκεψη  στο ΕΝΥΔΡΕΙΟ & ΔΙΣΠΗΛΙΟ τον πρώτο λιμναίο οικισμό του 5000π.χ. με πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου, ως κυνηγού για την αναζήτηση τροφής(έξοδα ατομικά). Αναχώρηση & Μέσω της Εγνατίας Οδού, φτάνουμε στα μαγευτικά Μετέωρα. Επίσκεψη για προσκύνημα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Αναχώρηση για την Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στν Αθήνα, με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη Πασχαλινή  εκδρομή μας!!!

 

Περιλαμβάνονται:

  • 3 διανυκτερεύσεις στο KASTORIA HTL (KEΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ)
  • Δωμάτια με θεά την Λίμνη Καστοριάς
  • Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ.
  •  Αναστάσιμο Δειπνό  Σε ταβέρνα της Περιοχής Μ.ΣΑΒΑΤΟ   (Μενού Σαλάτες -Ορεκτικά -Κυρίος Πιατο & Πατροπαράδοτη Μαγειρίτσα ) 
  • Παραδοσιακό πασχαλινό Γεύμα 

      (ΑΡΝΙ & ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΣΑΛΑΤΕΣ-ΟΡΕΚΤΙΚΑ Σε ταβέρνα της Περιοχής συνοδεία Ζωντανής Μουσικής. 

  • Έμπειρος αρχηγός εκδρομής.
  • Όλες οι μεταφορές του προγράμματος με Πολυτελή Κλιματιζόμενα Πούλμαν.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται:

Οποιοδήποτε γεύμα εκτός ξενοδοχείου.

Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Φόρος  Διανυκτέρευσης.

 

 

ROOM TYPES
Τιμή συμμετοχής ανά άτομο σε Δικλινο-Τρικλινο Δωματιο. 269,00€
1 Παιδί έως  13 ετών  145,00€

 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατό για να επιβεβαιώσουμε την κράτησή σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Scroll to Top