fbpx

4ημερη Χριστουγεννιάτικη Εκδρομή Καστοριά- Νυμφαίο -Πρέσπες -Μύλος των Ξωτικών

260.00€

Χριστούγεννα στην Καστοριά !!!!

Μια 4ήμερη οδική εκδρομή για εσάς και την οικογένειά σας που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη!

23-26 Δεκέμβριου

23/12 ΑΘΗΝΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αναχώρηση από το κέντρο της Αθήνας με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και μεσημεριανό φαγητό στην Καλαμπάκα . Άφιξη στην Καστοριά. Ελεύθερος Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πολή της Καστοριάς Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μας που βρίσκεται μια Ανάσα από την Λίμνη της Καστοριάς & φανταστική θεά προς την Λίμνη.   Διανυκτέρευση.

24/12 ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ

Παραμονή Χριστουγέννων. Μετά το πρωινό ,  περιήγηση της πόλης της Καστοριάς . Πρώτη επίσκεψη στο φημισμένο  Σπήλαιο του Δράκου . Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε τυχαία από ντόπιους ,  τη δεκαετία του 1940 όταν και διανοίχτηκε ο παραλίμνιος δρόμος από τον στρατηγό Σουγγαρίδη, στον οποίο αποδόθηκε και το όνομα της παραλίμνιας οδού. Αργότερα (1954) ο Σουηδός εξερευνητής Linberg αφού περιηγήθηκε στο σπήλαιο, ενημέρωσε την τοπική κοινωνία για τον πλούσιο και αξιοθαύμαστο εσωτερικό του διάκοσμο. Προαιρετική ξενάγηση στο εσωτερικό του Σπηλαίου (έξοδα ατομικά ) .Σε κοντινή απόσταση θα βρεθούμε στην Παναγία την  Μαυριώτισσα  όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για προσκύνημα. Αναχώρηση για τον πανέμορφο οικισμό Νυμφαίο , σε υψόμετρο 1350 μ. Το παραδοσιακό Κεφαλοχώρι πατρίδα του Νυμφαιώτη ευεργέτη Ιωάννη Ζαν Νίκου (1876-1931) που ίδρυσε την Νικείους Σχολή. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση της περιοχής & μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή το απόγευμα στην πόλη της Καστοριάς και επίσκεψη στα φημισμένα γουναράδικα της πόλης και βόλτα στη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , για  ξεκούραση & προετοιμασία για το βραδινό Ρεβεγιόν μας σε κοσμική ταβέρνα της περιοχής με πλούσιο δείπνο  συνοδεία ζωντανής μουσικής .Eπιστροφη στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

25/12 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ   ΛΙΜΝΕΣ ΠΡΕΣΠΕΣ- ΑΓΙΟΣ  ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ  ΠΡΕΣΠΩΝ -ΧΩΡΙΟ των ΨΑΡΑΔΩΝ 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας στης Λίμνες Πρέσπες. Ενας υδάτινος παράδεισος.Η ανεκτίμητη αξία της φύσης, τα συννεφιασμένα τοπία, ο ήλιος στις χιονισμένες κορυφές των βουνών, τα δάση οξιάς, οι καλαμιώνες, τα 260 είδη πουλιών, τα 23 είδη ψαριών και τα 1.300 είδη φυτών, οι πελεκάνοι, τα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ιστορικά μνημεία της, τα βοσκοτόπια, η καλλιέργεια των φασολιών και το μωσαϊκό πολιτισμών , καθιστούν την ακριτική περιοχή της Πρέσπας έναν υγροβιότοπο διεθνούς ενδιαφέροντος. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση της περιοχής & επίσκεψη στην νησίδα του Αγ. Αχίλλειου , περπατώντας στην ξύλινη γέφυρα με θεά την λίμνη θα θαυμάσουμε οικήματα ρωμαϊκού & Βυζαντινού ρυθμού. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση & καφέ στα γραφικά μαγαζάκια της περιοχής. Αναχώρηση για το γραφικό χωριό Ψαράδες με την ιδιαίτερη ιστορία. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό & περιήγηση της περιοχής. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δειπνό Διανυκτέρευση.

26/12 ΜΕΤΕΩΡΑ- ΜΥΛΟΣ των ΞΩΤΙΚΩΝ (ΤΡΙΚΑΛΑ) -ΠΑΡΑΥΘΕΝΙΟ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ.

Μετά το πρωινό  μας , αναχώρηση. Μέσω της Εγνατίας Οδού, φτάνουμε στα μαγευτικά Μετέωρα. Επίσκεψη για προσκύνημα. Συνεχίζουμε για την πόλη των Τρικάλων. Ώρα για διασκέδαση. Μικροί και μεγάλοι, όλοι στο Φανταστικό Μύλο των Ξωτικών!!!! Το σπίτι του Άη Βασίλη, το παραμυθόσπιτο των Ξωτικών, η αιώνια πηγή σοκολάτας και άλλα πολλά, μας περιμένουν για να μας ξεναγήσουν σε έναν κόσμο φανταστικό!!! Αναχώρηση για την Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις .  Άφιξη στν Αθήνα , με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη Χριστουγεννιάτικη εκδρομή μας!!!

 

Περιλαμβάνονται:

  • 3 διανυκτερεύσεις στο KASTORIA HTL KEΝΤΡΟ ΠΟΛΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  • Δωμάτια με θεά την Λίμνη Καστοριάς
  • Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ.
  •  ΔΕΙΠΝΟ Σε ταβέρνα της Περιοχής  (Μενού Σαλάτες -Ορεκτικά -Κυρίος Πιατο) 25/12
  •  Εορταστικό ΡΕΒΕΓΙΟΝ Σε ταβέρνα της Περιοχής συνοδεία Ζωντανής Μουσικής. 24/12
  • Έμπειρος αρχηγός εκδρομής.
  • Όλες οι μεταφορές του προγράμματος με Πολυτελή Κλιματιζόμενα Πούλμαν.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής. 

Δεν περιλαμβάνονται:

Οποιοδήποτε γεύμα εκτός ξενοδοχείου.

Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

 

ROOM TYPES
Τιμή συμμετοχής ανά άτομο.260,00€
1 Παιδί έως  12 ετών 140,00€

 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατό για να επιβεβαιώσουμε την κράτησή σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ